Om du är modebloggare kan det kännas lite svårt att blogga om de senaste trenderna med tanke på klimatförändringarna och miljöförstöringen. Trender och mode handlar ju i mångt och mycket om att köpa nya kläder. Kan du vara miljövän och samtidigt modebloggare? Ja, om du bloggar på rätt sätt.

Modebloggen

Om du är modebloggare gör du ju egentligen reklam för nya kläder och skönhetsprodukter, som handen på hjärtat, är en del av problemet och det vill du självklart inte vara! Om din modeblogg också är en del av din inkomst, om du är företagare, vill du självklart fortsätta att blogga. Som företagare har du mycket att tänka på och för att stressa mindre kan du ta hjälpa av Capcito som hjälper dig med bra finansieringstjänster – enkelt och smart. Hur ska du då göra med din modeblogg? Du kan faktiskt tänka på bloggen ur ett annat perspektiv. Människor läser din blogg för att de är intresserade av mode och skönhet, de tycker om dina råd på området och vet att du hjälper dem att hitta bra produkter. Du är alltså en expert som andra vänder sig till! Människor kommer fortsätta att köpa kläder, skor och smink eftersom ingen vill gå naken. Som modebloggare kan du då välja att fokusera på rätt slags mode och hjälpa folk att handla på ett sätt som ger mindre klimatavtryck.

Klimatavtryck

Vårt välstånd kommer från industrialiseringen och modeindustrin är nästan en symbol för vad industrin kan göra för oss. Vi behöver inte använda samma kläder i tio år, inte ärva femton år gamla läderskor eller laga våra sockor – alla har råd att köpa nytt. Problemet är att allt nytt som vi köper behöver tillverkas och materialet, naturresursen, behöver komma någonstans ifrån. Det är här som modebloggarna kan göra skillnad! De flesta av oss vill leva mer miljövänligt, men det är svårt att veta hur man bäst ska köpa kläder för att göra så lite klimatavtryck som möjligt. Vilka märken och affärer har många ekologiska produkter? Vilka väskor är tillverkade i återvunnen plast?

Förr såg miljövänliga produkter ganska miljövänliga ut. Det vara bara personer som ville leva på ett alternativt sätt som använde dem till vardags, restan av befolkningen föredrog att köpa fabrikstillverkade kläder i ett mer klassiskt snitt. Idag finns det ekologiska kläder, skor och väskor som ser vanliga ut, som passar både i skolan och på en dyr restaurang. Som modebloggare kan du välja att lyfta upp miljövänliga märken och även hjälpa dina läsare att hitta kläder som kommer att stå sig över flera säsonger.

Second hand och vintage

Just nu är second hand och vintage trendigt, men för planetens skull behöver de blir mer än trendiga, de behöver bli en del av vår vardag på riktigt. Som modebloggare kan du lyfta fram bra second handbutiker där dina bloggläsare kan hitta snygga kläder, och på så sätt minska klimatavtrycken. Du kan också visa läsarna hur de kan skapa sin egen stil och minimera de snabba trenderna. Den miljövänliga modebloggen kommer klara både klimatkriser och lågkonjunktur.

Author madeleine
Published
Categories Hälsobloggar
youplay