Den digitala utvecklingen har skapat en revolution där vem som helst som är lite haj på det där med att uttrycka sig via datorn – faktiskt kan göra karriär. Vi talar naturligtvis om bloggande, vloggande, poddar och alla andra verktyg som finns tillgängliga för den som längtar efter lite offentlig exponering. Det krävs heller ingen avancerad apparatur för att nå ut till hela världen med sina texter, bilder och filminslag. Till och med en enkel mobil kan göra susen. Är man väldigt aktiv kan man behöva byta upp sig till mer avancerade mobiler och annan utrustning, men lyckas man online ska inte detta vara ett problem, rent ekonomiskt. Skulle det vara ett problem finns möjligheten att vända sig till för ett snabbt lån Tekniken ska inte stå i vägen när man vill etablera sig som bloggare online.

Nyfikenheten som bloggarens bästa vän

Med den digitala kulturens utbredning har även självupptagenheten växt. Det märkliga är att parallellt med den utvecklingen så växer nyfikenheten. Det ser man på intresset av andra människors liv – en nyfikenhet som tydliggörs bland annat genom det växande intresset för andra människors bloggar. Utan nyfikenheten hade det inte vara möjligt att göra karriär på sitt bloggande. Andra människors nyfikenhet är alltså bloggarens absolut bästa vän och vad som möjliggör en karriär inom bloggosfären. Samtidigt som det inte finns något mer frustrerande än nyfikna människor som kryper in under skinnet på den person de är nyfikna på – så är samma nyfikenhet en förutsättning för att man ska lyckas som bloggare.

Nischa dig

Om du följt stora bloggare d.v.s. sådana som lyckats göra karriär på sitt bloggande, så har du kanske uppmärksammat att det de har gemensamt är att de nischat sig mot ett eget specialområde. Det kan handla om att man fokuserat på utseende och image eller att som Underbara Clara fokuserat på att sprida kunskap om det lyckliga hemmafru-livet. Ska man lyckas tilltala människors nyfikenhet är det ett smart sätt att fokusera på ett ämne som väcker sammalunda nyfikenhet. Att vara för bred kan förvirra läsaren som inte vet riktigt vad de har att förvänta sig från bloggen om man siktar vitt och brett. Att vara för bred är troligtvis ett bra recept för att få bloggläsaren att söka sig vidare mot andra mer specialinriktade bloggar. Ett enkelt sätt att nischa sig är att ha många bilder på sin blogg.

Betydelsen av bilder

Det är ett faktum att världens befolkning älskar bilder. Det ser man till exempel på populariteten hos tjänster som Instagram som har som idé att sprida bilder. Att det blivit så beror på att “bilden säger mer än tusen ord”. Människan är bekväm av naturen, och blir allt bekvämare. Jämför man äldre tiders läromedel med dagens, så ser man att läromedlen till allt större del består av bilder. Preparera din blogg med bilder helt enkelt.

Author madeleine
Published
youplay