Bloggar har under åren minskat i popularitet. Sedan youtube kom är det istället vloggar som gäller. Men trots att bloggar har blivit mindre populära betyder inte detta att de helt slutat existera. Det finns bloggare idag som faktiskt har hållit sina bloggar vid liv.

Dagny Carlsson

Det går inte att skriva om bloggar utan att åtminstone nämna Dagny. Fröken Carlsson är känd för att hon vid 100 års ålder började att blogga. På hennes blogg kan man läsa om allt mellan himmel och jord men också vad hon gör till vardags. Dagny är idag snart 107 år och har fortfarande kvar sin blogg. Hon har också hållit i datorkurser där hon lär de äldre att använda datorerna. Hon har varit ett föredöme för folk i hennes egen ålder.

Influencers

Många kändisar har genom åren blivit influencers. Det innebär att de använder sig av bland annat sociala medier och bloggar. De samarbetar ibland med olika företag och får varor hem till sig. Dessa varor ska de sedan recensera för att locka folk att köpa dem. Influencers som exempelvis Isabella Löwengrip och Bianca Ingrosso har väldigt populära bloggar som de dessutom tjänar pengar på.

Hur kan du använda dig av en blogg?

Du kan använda din blogg som en dagbok. Där kan du berätta om alla saker du gör under dagen. Du kan också använda den i teraputiskt syfte för att skriva av dig dina tankar och känslor. Kanske väljer du att ha en blogg i reklam och marknadsförings syfte. Du kan använda dig av ungapped.se för att starta en reklamblogg.

Börja blogga?

Om du vill börja blogga, men inte vet vad du ska skriva om då kan du få lite tips. Du kan börja med att tänka efter vad du vill att din blogg ska handla om. Om du är intresserad av hundar kan du driva en blogg som handlar om hundar. Likadant är det om du vill ha en blogg som handlar om böcker eller historier. Kanske kan den även innehålla små kortare noveller eller längre berättelser som du själv har skrivit.

Det är bara du som kan bestämma vad du din blogg ska handla om och det finns inget rätt eller fel. Du kan ha en blogg i syfte att andra ska läsa det men du kan också ha den för att bara skriva av dig. När du väl har bestämt dig vad du vill att din blogg ska handla om är det egentligen bara att skapa den och börja skriva. Eftersom du själv bestämmer så kan du välja att publicera så många inlägg du vill under en vecka. Vill du inte blogga en dag då behöver du inte göra det heller. Du kan också välja om du vill ha en blogg som innehåller bilder eller en blogg med endast text.

Author madeleine
Published
Categories Hälsobloggar
youplay