Det finns många pensionärer i Sverige och många av dem är både köpstarka och ute på nätet. Om du är pensionär kan du starta en blogg och tjäna extra pengar.

Mer pengar som pensionär med blogg och seniorrabatt

Som pensionär kan du både tjäna pengar genom att blogga och jobba extra, men också spara massa pengar genom att använda seniorrabatter. Det är många som talar om fattiga pensionärer, men sanningen är att majoriteten av dagens svenska pensionärer har det ganska bra ställt. De reser utomlands, äger bil, sommarstuga och ofta även sin bostad. Det är en bra grupp att rikta sig till, särskilt som många också är vana surfare. Pensionärer gillar också rabatter och att göra bra affärer. De går gärna ut på nätet för att köpa en resa eller en intressant sak till ett bra pris. Om du är senior, alltså 55+, kan du spara tusenlappar genom att gratis ta del av Hej senior som har seniorrabatt på allt från resor, apoteksprodukter och kläder, till böcker och elavtal. Det fina med Hej Senior är att du kan känna dig säker med de rabatter som du blir erbjuden via deras sajt. De har bara avtal med seriösa och kända företag. Du behöver inte heller uppge personnummer. Det enda som du behöver göra är att gå in på sajten och anmäla dig till nyhetsbrevet, så får du bra rabatter i din mejlkorg.

Starta din pensionärsblogg

För att starta en blogg som riktar sig till personer över 55 år, eller särskilt till pensionärer, är det klokt att ha ett bra domännamn som passar din målgrupp. Bra delord är senior, 55+, pensionär, pension, pengar, spara eller ekonomi. Du bör också ha ett fokus i bloggen. En nischad blogg fungerar bättre än en blogg som allmänt vänder sig till den äldre delen av befolkningen. Besluta dig för om du ska blogga om resor, ekonomi, trädgård, sport eller sommarstugor. Dagens pensionärer är mycket aktiva, så det finns många nischer att välja mellan. Om du kommer på flera idéer kan det vara klokare att starta flera bloggar, än att försöka få in både resor och sommarstugor på samma sajt.

Erbjud bra information

Du måste ge dina besökare något läsvärt. Bra information som hjälper dem i vardagen. Om du bloggar om resor kan du skriva om särskilda seniordealar, om hur man kan tillbringa vintern på Kanarieöarna eller vilka städer som särskilt passar pensionärer. När du skriver och söker information ska du utgå från hur det är att vara pensionär. Om du är senior själv underlättar det förstås, då du vet vilka skattefrågor, bilfrågor eller andra problem som många äldre tycker är viktiga. På din blogg kan du erbjuda produkter som passar just ditt bloggämne. Det är smart att bara skriva om produkter och tjänster som du själv använder, så ger det mer trovärdighet.

Author madeleine
Published
Categories Uncategorized
youplay