Även om du följer blogg världen eller inte har du garanterat inte missat Alexandra Nilssons blogg Kissie som har över 120 000 läsare varje dag. Hon skriver om allt man kan tänka sig och hon bor i Stockholm. Oftast skriver hon sina inlägg på svenska men hon har också engelska i vissa kategorier och inlägg. Bloggat har hon gjort sedan 2007 och 2009 gick hon om Blondinbella som då va störst i Sverige.

Hon har en fin design på bloggen som är ljus och enkel. Inläggen är fyllda med färgstärka bilder över hennes händelser och vad hon gör i livet. Uppdaterar gör hon nästan varje dag.

Kissie har blivit omtalad på grund av sin blogg och syns då och då i media. Men en speciell händelse som uppmärksammades 2011 var att hon polisanmäldes för att ha hotat nöjeschefen på Nyheter 24. Där hon hotade om misshandel av sina vänner kopplade till extremhögern då nöjeschefen avslöjat att Kissie spridit nazistisk propaganda tillsammans med sin bror från nationalsocialistsik front.

Kissie hotade nöjeschefen då hon ville att artikeln skulle försvinna och kallade bland annat honom för bög genom ett samtal som nyheter24 spelade in. Men dagen efter som samtalet publicerats bad Kisie om ursäkt till sina följare och tog då också avstånd från rasistiska och nazistiska åsikter. Nyhetschefen drog tillbaka anmälan efter ursäkten.

Många tror att Kissie gjorde ursäkten därför att många av hennes annonsörer drog sig tillbaka efter att det uppmärksammats men det kan ingen veta säkert.

Men det är inte den enda ”skandalen” bloggerskan varit med om. I slutet på januari 2018 avslöjades att Kissie dömts för att ha gjort smygreklam för mobilåtervinning vilket patent och marknadsdomstolen dömde henne för. Hon har inte varit tillräckligt tydlig om att det handlar om reklam i några inlägg och därför fått ett förbud. Gör om det kan hon komma att böta upp till 100 000 kr.

Hon har också blivit dömd för skattefusk på ca 160 000 kr då hon inte uppvisat alla förmåner hon får genom företag tack vare bloggen. Detta har också gjort att hon själv varit fundersam och gått ut med att hon funderade på att lämna bloggvärlden och att hon kanske inte är lämpad.

Men Kissie har fortsatt blogga och uppdaterar bloggen nästan dagligen.

Author madeleine
Published
Categories Kändisbloggar
youplay