Ibland så händer det att välkända bloggare tar ett steg över från skrivandet och bloggandet till att börja med podcasts istället och göra poddar. Många profiler inom bloggandet har gjort det och tagit det klivet, och med viss framgång, ibland har framgången varit stor och i andra lägen mer blandad. I vissa lägen så har framgången varit svår att finna alls.

I den artikel som du har hittat till just nu så tar vi oss en lite närmare titt på några av de kända och populära podcasts som finns och som vissa bloggare ligger bakom eller medverkar i.

En fråga som man kan fördjupa sig mer i en annan gång är exakt var någonstans som inspelningen av poddar sker. Det varierar nog en del. Allt ifrån hemma hos någon till på kontor, i en slags tjänstebil eller kanske utomhus kan en podd spelas in. Eller i en riktig studio förstås, om man nu skulle vilja det. Det finns gott om utrustning att köpa för den som vill förfina sin utrustning för inspelning, men det viktigaste är kanske vad man säger och inte vilken utrustning som man har. En viss typ av utrustning kan ju dock göra att podcasten låter lite mer proffsig.

Den första podden som vi tittar lite närmare på är Alice och Bianca med podden har du sagt A så får du säga B. I den podden så får man höra både Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf snacka loss om det mesta. De båda är mer kända som vloggare än bloggare men en vlogg är ju en slags variant på en blogg.

En annan podd som man med fördel kan lyssna på är podden Blankens Swanberg som görs av de två profilerna Cecilia Blankens och Johanna Swanberg. De båda pratar om något som de tycker är väldigt viktigt själva, nämligen sig själva. I den egocentriska podden som nu har nått en bit över 150 avsnitt så bjuder de på sig själva och delar med sig om tankar och om sina egna liv. Mode och skönhet är två andra ämnen som har sin givna plats i podden.

En annan podd som man kan lyssna på om man är intresserad av lite mer livsstil och av bloggare eller vloggare och deras syn på saker och ting i livet är Fredagspodden med Hanna och Amanda. I den får man höra mer om vad Hannah Widell och hennes syster Amanda Schulman (som tidigare hette Widell i efternamn även hon) har för sig. De båda systrarna har en bakgrund inom både media och med bloggande och har en stark position fortfarande inom pr-svängen. Podden släpps varje fredag och är en långkörare som snart är uppe i 350 avsnitt.

Author madeleine
Published
Categories Uncategorized
youplay