Om du är intresserad av att komma i form, eller om du redan lever ett hälsosamt liv, så är hälsobloggar både en källa till kunskap och inspiration. För att få ut så mycket som möjligt av hälsobloggar kan du läsa och följa flera bloggare – olika personers resor till sitt hälsosammare jag är ett bra sätt för att du själv ta hälsa och träning ett steg längre i ditt liv.

Bästa bloggen

Den absolut bästa hälosbloggen är den blogg som inspirerar dig till ett sundare liv. För en person kan hälsa handla om att börja äta nyttigt eller träna, för en annan att sluta röka eller dricka mindre – eller börja stressa av och ta det lugn. Det finns många aspekter av hälsa och vi är på olika ställen i både livet och hur vår kropp mår. Hitta en eller flera bloggar som handlar om just de val som du behöver göra. Oftast är det lättare att bli inspirerad av en person som gör samma resa som en själv: om du försöker gå ner i vikt eller börja bygga muskler, så hitta bloggare som också gör det.

Hälsa – även vila

Det finns många aspekter när det gäller hälsa, och det är viktigt att inte kost och motion blir ännu ett stressande projekt. Om du är stressad, kan det vara bättre att hitta bloggar med mycket vardagsmotion, som bloggar om trädgård och växthus från Byggmax – för ett hälsosamt och avstressat liv. Det finns många livsstilsbloggar som kombinerar hälsa med en skön livsstil, vilket kan vara en inspiration på flera sätt. När du läser hälsobloggar är det också viktigt att följa bloggare som har ett sunt förhållningssätt till träning och kost. Om målet bara är att uppnå en massa och vara bäst, så kommer du inte få bra råd. Satsa istället på hälosbloggar där bloggaren poängterar vikten av god sömn och att ibland unna sig något

gott.

Hälsobloggen – som hjälp

En bra hälsoblogg kan vara en god hjälp om du ska genomföra ett projekt, som att börja leva hälsosammare eller springa ett lopp. Om du anmält dig till Vårruset, Tjejmilen eller Vasaloppet, så kan det vara lättare att verkligen komma iväg och träna, om du samtidigt läser om en annan person som ska göra samma resa. Om du ska ställa upp i ett lopp på egen hand, så kan du också kontakta bloggaren – genom kommentatorsfältet – och berätta att du också ska springa. Då kan du få kontakt med andra läsare som också ska springa ensamma och som gärna möter upp dig både innan och efter loppet.

En hälsoblogg är också en god inspiration om du försökt att klara av något, men misslyckat gång på gång. Om bloggaren klarar av det, så betyder det att det är möjligt – särskilt om det är svåra saker som viktnedgång eller att sluta röka. Men, det går aldrig att kopiera en annan persons koncept rätt av – vi har alla olika kroppar och olika psyken. Istället kan du använda bloggen för att få goda råd, inspiration och en medvandrare på vägen

Author madeleine
Published
Categories Hälsobloggar
youplay