Det finns många hälsobloggar att bli inspirerad av och få tips på bra sportkläder och skor, men också få mycket kunskap från. När du läser hälsobloggar är det viktigt att du ändå läser med vishet – det är tros allt din kropp och hälsa som det handlar om.

Din hälsa

Det finns många olika slags hälsobloggar: renodlade hälsobloggar, livsstilsbloggar och bloggar för hjälp och inspiration. Eftersom vi läser hälsobloggar för att ta hand om vår kropp, så är det viktigt att kunskapen är bra för vår hälsa. Det finns många ideér om hur man kan gå ner i vikt eller träna, men alla sätt är inte bra för din kropp, vare sig kort- eller långsiktigt. En bra hälsoblogg hjälper dig att göra ett bra val och ger dig kunskap att använda. Det är som när du ska söka eller lägga om bolånen, så behöver du kunskap om bästa ränta på bolån, som du får hos Comboloan. Detsamma gäller hälosbloggar: de ska hjälpa dig att fatta goda långsiktiga beslut.

Inspiration

Att läsa hälsobloggar kan vara en hjälp för att få inspiration att verkligen orka ta tag i vissa hälsoaspekter. Det är inte alltid som att de råd som du får passar dig, men du kan ta hjälp av råden och göra dem till dina lösningar. Om en bloggare kommit i form genom att kombinera att jogga och promenera, så kan du använda det som inspiration att det är möjligt att komma i form, och att man måste arbeta med det varje dag. Det finns många bloggar som ger praktisk kunskap som recept, bra böcker, lopp att delta i eller äventyrsresor. Genom att läsa olika hälsobloggar kan du bygga upp

en egen idébank att använda för att förbättra din hälsa och välbefinnande.

Tyckande eller fakta?

Det är viktigt att läsa bloggar med ett visst kritiskt öga. Många som skriver kombinerar fakta och åsikt – som de flesta av oss gör. När du läser är det viktigt att du kan skilja mellan vad bloggaren tycker och vad som verkligen är baserat på forskning. Om du läser en hälsoblogg som skrivs av en vegetarian, så kan du använda goda recept och blogginlägg om löplopp som “fakta”, men vara mer kritisk till inlägg där det står att du blir bättre löpare av vegetarisk kost – vad finns det för faktaunderlag till det? Frågan dig alltid vad bloggaren har för “filosofi” och hur den förhåller sig till andra personers livsstilar. Ju mer emotionell och ensidig personer är – samhället skulle bli perfekt om alla bara levde som bloggaren gjorde – desto viktigaste är det att du tänker själv. Tänk också på att du själv har ett ansvar för vad du skriver och delar: dela bara artiklar som du verkligen kan stå för och som du läst igenom minst en gång. Det är dumt att sprida blogginlägg om hur man kan gå ner fem kilo på en vecka på sätt som inte är hälsosamma. Sprid däremot gärna bloggar som hjälper andra människor att ta hand om sin kropp på ett sunt sätt.

Author madeleine
Published
youplay