Det finns många bra hälsobloggar att följa för att förändra sin egen hälsa, men också för att skapa en egen hälsoblogg. Ta hjälp av en hälsoblogg för att uppnå ditt mål eller för att inspirera andra.

Inspiration

Om du är intresserad av att börja motionera kan en hälsoblogg vara till stor hjälp. Genom att läsa om en annan persons resa, så kan du få inspiration att sätta igång själv. Det bästa är att läsa olika slags hälsobloggar från personer som är på olika aktivitetsnivåer. Då får du både möjligheten att följa med en person som går från att sitta i soffan till att springa ett maraton, till de personer som är personliga tränare och kan berätta om hur olika rörelser inverkar på kroppen. Du får också olika slags bilder, vilket också skapar inspiration.

Inspirera själv!

Om du beslutat dig för att göra en hälsoresa kan du blogga om det och bli en inspiratör för andra. Du väljer själv om du vill skriva ut vikt och vilka bilder som du vill lägga upp. Det är oftast bäst om du har ett mål med resan, som en tävling som du anmält dig till eller planerar att delta i nästa år. Då kan du också skriva om förberedelserna inför tävlingen som att beställa flyg mellan Stockholm och Luleå och att hitta bra hotell. Genom att delta i en tävling och ha den som mål, så upplever också dina läsare att ni är på en resa tillsammans. Det kan också inspirera andra att anmäla sig och delta – och kanske rent av mötas upp!

Det finns många hälsobloggar och många som på olika sätt beskriver sin hälsoresa. Om du har en blogg vill du såklart ha läsare och då kan det vara klokt att försöka stå ut lite från konkurrensen. Det första som du ska fråga dig är vad som gör dig unik? Om du försöker gå från soffpotatis till maratonlöpare på mindre än ett år, så är du självklart unik, men det måste vara genomförbart. Många gånger kan det vara personligheten, livssituationen eller hur vi bor som är det som gör att andra vill följa bloggen. Har du ett annorlunda yrke? Bor du tillsammans med vänner i ett kollektiv? Eller tillsammans med ett gäng djur på en gård? Tänk igenom, men skapa inte en osann bild av dig. Det som folk faller för är det genuina.

Du kan också besluta vilken synvinkel som du ska ha på träningen. Ska den främst handla om träningen eller också kosten? Ett sätt att göra din blogg intressant är om du undersöker något, som sömnens inverkan på hälsan. Om du för sömnprotokoll och sedan ser hur sömnen påverkar din träning, så bidrar du med intressant fakta som dina läsare kan använda i sina egna liv.

Om du börjar med en hälsoblogg och beslutar dig för att särskilt mål, som Vasaloppet eller Tjejmilen, är det viktigt att du, utifrån bästa förmåga och möjlighet, verkligen genomför hela resa – både för din och dina läsares skull.

Author madeleine
Published
Categories Hälsobloggar
youplay