Hon blev känd under namnet Fotbollsfrun när hon började blogga, men idag är hon mer känd under sitt eget namn. Malin Wollin är journalist och bloggare, gift med den före detta fotbollsspelaren Joachim Lantz och bor med sin familj i Småland. Hon bloggar om sitt liv, familjen och ibland om hus och kläder. Det är hennes humor som gjort henne populär bland bloggläsarna.

Familjeliv i bloggen

Malin skriver om det vanliga familjelivet med mycket kärlek och en gnutta ironi. Som fembarnsmamma har hon många dråpliga situationer att bjuda på och hon väjer inte för det fula och lite pinsamma. Hon har en enastående förmåga att leka med ord och det förvånar knappast att hon gett ut flera böcker. Det är ett rent nöje att läsa om hur hon köper en jeansskjorta eller vad hon äter till frukost. Det hon skriver är nämligen inte bara en rak historia om vad som händer, utan vi får ta del av alla galna tankar som rör sig i hennes huvud samtidigt. Det är svårt att inte skratta när man läser.

Fredagshuset populärt inslag

Ett återkommande inslag i Malins blogg är “fredagshuset”. Där visar hon bilder från några utvalda hem hon hittat på Hemnet. Ibland är det rena drömbostäder med det där lilla extra som gör man sitter vid sin skärm och suktar över stora fönster och vackra trägolv. Andra gånger är det knasiga bostäder som ser kul ut på bild, men man knappast skulle vilja bo i. Malin har en känsla för att hitta de där speciella, personliga hemmen. Undrar hur mycket tid hon tillbringar på Hemnet? Det är åtminstone till läsarnas stora glädje. Bilderna lyfts av hennes kommentarer, till exempel när hon är sådär lite lagom avundsjuk och samtidigt ironisk. Själv bor hon i Kalmar i ett radhus från 1960-talet, ganska långt från de sekelskiftesvillor hon drömde om. Med fembarn och ett jobb har hon själv inte mycket tid över för inredning.

Malin, en allkonstnär

När hon inte bloggar, skriver böcker eller krönikor, umgås med barnen eller hänger på Hemnet skulle man kunna tro att hon tar det lugnt. Det är fel. Malin har ofta många järn i elden och sommaren 2018 var hon till exempel en av programledarna i Karlavagnen i P1. Hon kan också titulera sig influencer.

Föräldraskapet är ett ämne hon ofta återkommer till. I intervjuer berättar hon att hon inte tror på barnuppfostran och att det verkar bli folk av hennes barn ändå. En skönt avslappnad inställning, tycker många läsare. Samtidigt är hon som vi andra och oroar sig för allt hemskt som kan hända ens barn där ute i världen, från skrubbsår till bilolyckor. Kalmarområdet har dessutom många fästingar och för att lugna sina mammanerver kan det vara klokt satsa på en vaccination tbe för barnen.

Malins popularitet ligger nog i att hon är folklig och vanlig, vi kan känna igen oss, samtidigt som hon har en riktigt rolig humor.

Author madeleine
Published
Categories Hälsobloggar
youplay