De flesta har någon gång upplevt att inredningen hemma känns tråkig eller oinspirerad. Det kan vara länge sedan något förnyades eller att man helt enkelt inte haft tiden eller pengarna att lägga på att få det så som man vill ha det. När man tittar på inredning genom historien inser man snabbt att klassiska möbler är lika moderna oavsett årtionde. Därför kan du med några väl utvalda möbler som bas, förändra inredningen snabbt och billigt genom att se över fem kategorier i ditt hem.Harmonisk inredning i matchande färger

De fem inrednings-kategorierna att se över

 

Precis som med det mesta inom inredning gäller det att hitta en personlig stil och trivas. Varje kategori går därför att anpassa utifrån dina önskemål och personliga preferenser.

Belysning

Ljuskällor är A och O för att få ett välinrett och hemtrevligt hem, och det behövs mer än man tror! Det ska alltid finnas en bra allmänbelysning för att belysa rummet som helhet men även för sådant som städning eller när du behöver se bra. Sedan är det önskvärt med en blandning av diffust och riktat ljus. Ljuskällor kan snabbt dra iväg i kostnad – men om du använder stearinljus och ljusslingor samt fyndar på loppis kan du ljussätta ditt hem proffsigt för liten peng.

Växter

Växter gör mer för ditt hem än du tror. De renar luften vi andas och ger ett bättre inomhusklimat. Utöver detta ger det också en hemtrevnad och en snygg inredning. Växter behöver inte vara dyrt, det går ganska lätt att hitta i köp- och säljgrupper eller få ärva sticklingar av vänner och familj. Med krukor i samma färgnyans skapar du snabbt en snygg stil!Många orientaliska taklampor

Konst

Konstverk berör alla människor! Det kan dock upplevas som en av de dyrare kategorierna men behöver inte alls vara det. Samma som tidigare nämnt kan du hitta flera fynd på loppisar. Gillar du inte ramen kan du köpa en billig modern ram och rama om. Ett annat hett tips är prints eller posters. De är både billiga vid inköp och ger dig en oändlig skatt av konst som annars skulle vara mycket dyr.

Textil

Textilier kan ta ett hem från högtids-inrett till supermodernt på nolltid. Avsaknad eller överflöd av textilier är två olika uttryck som kan attrahera på olika sätt. Ett annat är enhetliga färger eller blandade. Textil är lätt att få billigt både via second hand men även nytt. Nya gardiner behöver inte kosta mer än ett par tior och det går lätt att sy nya av tyg du uppskattar. Ge gamla sängkläder nytt liv genom att färga och/eller mangla dem!

Gröna växter på bord

Yta

Med yta menar vi ett mer harmoniskt hem där du kan andas och tänka. Det är alltså inget du direkt köper för pengar och kategorin kan därför kännas mindre tydligt. Men det kan handla om att inte ha för mycket saker, utan istället framhäva några favoriter, eller att strukturera de möbler och saker du har så att de skapar ett flöde. Genom att exempelvis ställa saker mer tillsammans, istället för utspritt, så kommer ditt hem kännas större och mindre rörigt.

Author madeleine
Published
Categories Kändisbloggar
youplay