En mycket populär bloggportal är WordPress som drivs av företaget Automattic. Där kan du gratis skapa bloggar och du kan också köpa tjänster för att få mer verktyg men man är en del begränsad också.

Plattformen är en del av WordPress som är ett vanligt PHP system. Ibland kallar man bloggportalen som är fristående version av WordPress för WordPress.org för att undvika missförstånd som kan komma ibland.

Det finns många positiva egenskaper med WordPress portalen då man kan skapa sin egen domän. Den är också enkel att använda och man kan utveckla fina designer på sin blogg. Du kan också få en fantastiskt statistik verktyg som visar både hur många som integrerat på enskilda inlägg, länder, kön osv vilket ger en bra bild för bloggaren vad det är för målgrupp man faktiskt når ut till och kan på det sättet anpassa sitt innehåll för att antingen behålla eller försöka nå ut till fler.

Eftersom portalen är internationell kan man ändra språket på plattformen också. Många använder även plattformen för att ha en så kallad hemsida istället för just en blogg. Men portalen är uppbyggd för att kunna designa så att det passar just ditt personliga behov.

Author madeleine
Published
youplay